Zelf landen uitvinden

Het land: Eendia: Groep 1:

Hoofdstuk 1:

 11 mei : Nationale Eendkattenfeest

Op 11 mei komen de ergste vijanden de katten, onze eenden bezoeken om een dag samen pret te beleven. De eenden zullen met alle plezier de katten leren zwemmen en daarvoor zullen de katten de eenden leren landen op beide poten.

Aan de balkonnen van onze dorpen hangt de vlag met het logo van het feest. 

Het is een vredesdag, daarom is het ook verboden voor de katten om eenden pijn te doen. Hetzelfde  geldt voor de eenden. Het menu van de dag is zalm of kabeljauw met eendenei . Op die dag moeten alle Eendianen zich verkleden als kat en alle Kattenlanders als eend. Dit fantastische feest eindigt met de prijzenuitreiking van de beste kattenzwemmer en de beste eendenlander op twee poten.

 

Ik zal jullie het Gouden - Pluim - Ei voorstellen.

Dit standbeeld is voor alle fantastische eenden van Eendia bedoeld. Eendia is namelijk heel bekend voor zijn eenden. Een eenden liefhebber wou dat de eenden een monument kregen, daarom maakte hij een gigantisch ei. Eigenlijk is er bovenop het ei een klein gaatje waarin ze op elke geboorte van eenden een soort van identiteitskaart in stoppen. Zo kan je wanneer je wilt naar die ei gaan zodat je aan je eend kan denken, ook als hij dood is of wanneer je hem mist. Deze beeldhouwer hield ervan dat alles altijd netjes was, daarom wou hij ook dat het ei van marmer moest gemaakt worden en goud moest er natuurlijk ook nog bij!

Hij wou ook dat je het standbeeld van ver kon zien. Daarom is het nu een twee meter hoge ei, hij vond zelf dat drie meter veel te hoog was. Je kan dit prachtig standbeeld gaan bekijken in de hoofdstad van Eendia op het Vogelplein.

Wij wachten met ongeduld uw komst!

Het standbeeld van de Theefontein  door Laetitia          

Hallo, ik ga jullie mijn standbeeld voorstellen .

De theefontein zo heet het standbeeld. Jullie vragen jullie zeker af waarom Theefontein

Gewoon omdat we de beste thee maken. Wie deze fontein heeft gemaakt heet Clovis.

Hij was ook de bekenste  beeldhouwer van Eendia  voor veel van zijn standbeelden .

Een ander beeld van hem is het Gouden Pluimen Ei. De theefontein is gemaakt

Van steen en meet ongeveer 1m50.De theefontein ligt in het centrum van  Eendia.

GELD IN EENDIA

 

In Eendia betalen de mensen niet met euro of cent, maar met Eeno en Ino. De Eeno is zoals euro en de Ino zoals cent. De Eeno is een vogelei en de Ino een vogelpluim .

                                                          KLEDING IN EENDIA

 

In Eendia dragen de vrouwen een jurk, een hoedje en als schoenen dragen ze hakken. De mannen dragen een hemd, een chique broek en chique schoenen. De kinderen  dragen een T-shirt, een salopette, een broek en een paar sport schoenen. Er is veel zon, daarom dragen ze niet te warme kleren.

                                                                   INWONERS

 

In Eendia zijn de mensen zoals bij ons. Soms zijn ze grappig soms niet . voor hun is plezier maken het belangrijkste . Alle kinderen helpen hun ouders .En op school is er altijd een mode nu dat over voetbal . DE ouders moeten 2 keer per dag doen wat hun kinderen zeggen .Op school mogen ze  de hele dag spelen zelf 1ste ,  2de , 3de , 4de , 5de en 6de .   

 

                                                               ETEN EN DRINKEN

In Eendia eten de mensen vaak eenden vlees met blauwe pattatjes en appelmoes .Als drankje Is het een rietsuiker drankje . Iedereen in Eendia  moet  dat drankje  kunnen maken . Het rietsuiker drankje is heel bekend  omdat de uitvinder van het rietsuiker drankje niet eens wint dat  hij een drankje had uitgevonden. Hij heeft gewoon enkele ingrediënten in een pot gezet in de mixer en voila.

 

Gebouwen van Charlotte


De daken van de huizen zijn bedekt met witte pluimen ,in Eendia.De huizen zijn zoals in Afria maar met een echte keuken en echte bedden .Het bekenste gebouw is het koningshius .Het kongshius is in de hoofdstad  .Elk hutje heeft een tiun met kriuden ,met groenten en soms dieren bv: kippen ,diuven

Sport

De nationale sport is eilopen in Eendia .Ze winnen elke keer want ze hebben speciale lepels zodat het ei niet valt. Het doel van het spel is om als eerste een parcour af te leggen .Wie met zijn hele ei op zijn lepel, wie de beste tijd heeft is gewonnen.

Het koningshuis van Eendia

In Eendia is er een zeer speciaal koningshuis.

Ons koningshuis is een grote hut. Ze lijkt een beetje op een tipi.

Een tipi is in principe gemaakt van houten balken en stof eromheen. Maar in plaats van stof zijn het gouden pluimen. Naast het koningshuis kan je vaak gouden stof vinden, dat komt door de wind.

Het landschap van Eendia

In Eendia is het landschap heel mooi. Er is vooral natuur. Er zijn twee gigantische, enorme, bossen. Deze bossen zijn zeer befaamd voor kruiden. Naast één van die bossen ligt een bloemenveld, de geur is daar heerlijk.

Er zijn twee dorpen, vanaf die dorpen zal je altijd een mooi uitzicht hebben. In Eendia is er ook een groot meer, n daardoor stroomt ook een rivier. Er is ook en berg met prachtige wandelpaden.


Het land: Krokoland: Groep 2:

Nu zal ik de nationale feestdag voorstellen.Die is op 1 februari.Er zijn leuke activiteiten,bijvoorbeeld: krokodilen relay race.Waar er vier personenper groep zijn en een krokodil.Er is ook een limbo mert een slang als touw,voor als je mis heb sist de slang als alarm.Om klokslag middernacht spuugt een enorme mechanische vulkaan marshmallows.Wie er het meeste snoep heeft kunnen opeten, krijgt een prijs. De straten hangen vol groene balonnen en je kunt overal groen snoep kopen. Op die dag mag niemand jagen,maar wel helpen om het moeras leuker voor dieren te maken. Op die dag wordt er vegetarisch menu gegeten omdat er niet gejaagd wordt. Iedereen mag kiezen hoe  hij zich aankleedt. De feestdag begint met een parade van alle reptielen in ons land. Op het einde van de dag wordt er een prachtige 3D film op een gigantisch scherm geprojecteert.
 

Het standbeeld van de koning ter reptielen.

 
De Koning Ter Reptielen is een stanbeeld dat ik jullie nu ga voorstellen.Het ligt in het Moerassenpark.
Het is een krokodil die een kroon draagt.Het is 1m hoog en 6m lang.
Het is gemaakt van rubber en metaal.Het stelt de krokodilen voor en andere reptielen in ons land.
Het is gebaseert op de Sarco, de laatse preistorische krokodil.Het
stanbeeld is gemakkt door Jonas De Berg.
 
Ik hoop dat jullie het willen bezoeken !!
 

Meneer Groen

 
Het standbeeld lijkt op een krokodil omdat de kleur groen is.
Het stanbeeld staat in ons land , omdat ons land de vorm heeft van eeen krokodil en hij schrijft ook de spannendste boeken over krokodilen.
De naam van het stanbeeld is Meneer Groen, omdat hij altijd groene kleren draagde.
Alle mensen van het land hebben samen het stanbeeld gemaakt.Het stanbeeld is volledig gemaakt van metaal en is drie meter hoog.Het stanbeeld van meneer Groen staat helemaal onderaan het land.Menner Groen is zo bekend, dat negentig procent van de mensen in de hele wereld zijn boeken lezen en dat iedereen het super leuke boeken vindt.De mensen vinden hem heel raar, omdat hij altijd groene kleren droeg.
 

Krokoland Het standbeeld van Tao

Nu zal ik mijn standbeeld voorstellen. Timo Matrake: Het standbeeld is in ons land omdat hij ons land heeft ontdekt. Louis Fernand ons standbeeld gemaakt. Het is gemaakt van sterk materiaal: Steen en metaal. Het standbeeld is 1,89 m groot en 1 m breed. Het standbeeld ligt in het bos. Hij ziet eruit als een avonturier.

 

Het standbeeld van een rare krokodil door Cyrill

Het standbeeld lijkt op een krokodil die danst en groot is. Dit standbeeld ligt in ons land omdat ons land op een krokodil lijkt. De naam van het standbeeld is de dansende kroko. Wie het standbeeld heeft gemaakt Jean Bil. Het standbeeld is gemaakt uit steen en metaal.Het standbeeld is 1,89 m groot en 1 m breed. Het standbeeld ligt in het bos. Hij ziet eruit als een avonturier.

 

Het standbeeld van een rare krokodil

Het standbeeld lijkt op een krokodil die danst en groot is. Dit standbeeld ligt in ons land omdat ons land op een krokodil lijkt. De naam van het standbeeld is de dansende kroko. Wie het standbeeld heeft gemaakt Jean Bil. Het standbeeld is gemaakt uit steen en metaal. Het standbeeld is 2M hoog en 70CM breed. Het standbeeld staat op het strand.


Mopjes:

Een baby uit krokoland fopspeen in brand. Hij was aan het wenen omdat hij had pijn aan zijn benen. In eens heeft hij een tand!

 

Het is de verhaal van een franse man en een chinese man. ze gaan in een bar en ze betalen twee bieren. De franse man zeg chin en dechinese man zegt. FRANKRIJK!

Dimitry

Landschap

Nu zullen we over het landschap praten.

Krokoland is eigenlijk een gigantisch moeras.Er zijn in Krokoland geen bergen.

In Krokoland stroomt een groot rivier : De Krok.

Er is ook een meer: Het Groene Meer.Er is ook maar een stad: Reptielenstad.In dat stad zijn :

3 parken, 10 931 inwoners, 2 bossen, 9000 huizen.

Dit was ons landschap.

Het Koningshuis

In Krokoland zijn er geen koningshuizen.De Koning en de Koningin hebben besloten om als een normaal mens te leven.

Daardoor moeten ze niet veel geld inleveren voor paleizen en zo.

Ze hebben dan ook 3 kinderen.Als huisdier hebben ze 1 krokodil.Die wordt ook genoemd "De Koning Der Reptielen".

Ze zijn ook heel bechermd tegen de natuur zodat bezoekers ervan kunnen genieten.

Dit was het Koningshuis.

 

Sport door Tao:

Ik zal nu de sport in ons land voorstellen.

De Krokodillen relay race.Daarvoor hebben vier per groep en een krokodil nodig.
Je bent op een krokodil en je hebt een stok in je handen.Als je klaar bent met je tour geef je de stok aan de andere en je gaat ook uit van je krokodil.En de andere pakt je krokodil en hij gaat weg. Dat was onze sport in ons land.      
 

Geld 

Ons geld zijn Krokos. De kleur van het geld is groen. Er zijn biljeten maar geen muntstuken en ook geen biljet van 50 Kroko.
 
 

Kleding

De kleding in Krokoland is zeer speciaal.De inwoners van Krokoland dragen zelfs in de zomer heel warme kleren,omdat het er heel koud is.De personen van dit land dragen meestal groene kleren en houden ook heel veel van groen.Ze hebben altijd een krokodil op hun schoenen,zodat ze herkenbaar zijn.Maar om zeker te zijn,is er ook een krokodil op hun bril. In Krokoland dragen de mensn soms wel schaatsschoenen als er ijs is.
 

Gebouwen

De gebouwen  in Krokoland zijn ook groen.Het belangrijkste en het speciaalste gebouw in dit land heet het Krogebouw.Dit gebouw kan  bewegen en is één van de grootste gebouwen in de hele wereld en is gemaakt in 1988.Dit gebouw is ongeveer 988 m hoog.Bijna alle gebouwen in dit land zijn driehokig,en alle gebouwen  zijn gemaakt van steen.
 

Inwoners door Cyrill

De inwoners van ons land zijn mensen. ze hebben twee ogen één mond één neustwee oren. Ze hebben veel haar omdat het heel koud is. ze hebben tien tenen en tien vingers. Ze doen soms grappen en zijn heel mooi. De mannen hebbeneen baard. De vrouwen hebben lang haar met pluimen erin. 
 

Eten en drinken

 
De inwoners van ons land eten geen reeptielen maar wel pizza epinaar. Ze eten gezont. Ze drinken appelsap,sinaasappel, soda en krokodrank.  
 

Groep 3: Makarena Wolkland

DE GEBOUWEN

 De gebouwen in Makarena zijn vaak heel groot ,dat zijn  de grootste gebouwen ter wereld.

Zelf de huizen zijn heel groot. Je mag kiezen van wat jou huis gemaakt wordt , er is alles wat je wilt en alles dat je lekker vindt. In de grote gebouwen van Makarena zijn er vaak grote restauranten. Over dag mag je kiezen wat je wilt, maar s’avonds moet je groenten nemen.

De gebouwen in Makarena zijn ongeveer 900 meter groot. De kleinste gebouwen in Makarena zijn ongeveer 300 meter groot.

Eten en drinken

Het eten en drinken in makarena vindt iedereen lekker, want alles in Makarena is BIO en iedereen vindt BIO goed. In Makarena eten de inwoners voor het eten : Macaroni en rijst en als dessert zijn er taarten , ijsjes, en zo voort… Het eten is niet vegetarisch.

Het koningshuis van Makarena

Enkel de mensen die chocolade heel lekker vinden hebben veel kans om koning of koningin te worden. De eerste koning van Makarena lustte geen chocolade. Hij besliste om geen chocolade te maken. Toen hij aftreedde had het volk beslist dat elke koning en koningin chocolade moesten lusten. De Koninklijke familie gaat elk jaar een bezoekje brengen in het land Eendia. Daar doen zij allerlei leuke activiteiten. De Eendianen vinden het heel tof en de Koninklijke familie ook.

Het landschap van Makarena

In Makarena is er zachte wol in plaats van grond en steen. Daar is er een vulkaan die limonade geeft. Er is een prachtige meer het Makameer. We hebben een bos met appelbomen, perenbomen en notenbomen,… Dichtbij het bos is er een berg. Op die berg zijn er veel geiten en valt er veel sneeuw maar, we weten niet hoe dat komt.

 

Sport in Makarena

In Makarena is er veel sport, want de mensen willen gezond blijven. Er is de makbool daar moet je de bal zo ver mogelijk gooien .De cicidans is eigenlijk een acrobatischedans. De lolmip sport is zo lang mogelijk lopen. De sopsip is zo lang mogelijk met een spin op je hooft blijven en dansen er mee .De spring “spring” je moet gewoon zo ver mogelijk springen. En de lip gewoon mooi zijn. Dat was het.

Geld

In Makarena is er één soort geld. De makie. De makie is gemaakt van glas. Er zijn veel makies van één t.e.m. oneindig. De uitvinder van het geld is Iselanya. Er is rond het geld een bescherming van glas voor dat het niet stuk gaat . Als je geboren wordt krijg je100 makies en als je jarig bent krijg je dat ook.

 

Het standbeeld van het echte Wolkenkind door Yara

Er was heel lang, meer dan 1000 jaar geleden een kind van een ander land, maar niemand weet waarvandaan. Het kind was haar land met harde materiaal heel beu. Ze wou een nieuw materiaal uitvinden en wou dat het nog zachter was dan steen of metaal. ( want veel mensen geraakten altijd gewond hierdoor) Na maanden heeft ze het touw uitgevonden, maar het was beter voor noodgevallen, dacht ze. Na jaren experimenteren heeft ze de wolk uitgevonden!Er was nog iets speciaals aan de wolk: Ze kon vliegen!

Toen dacht het kind: “Ik zeg vanaf nu dat de wolk bij de natuur hoort en maak er een land van Makarena.” Dit verhaal is het einde van de legende , maar velen beweren dat het echt is gebeurd en het is ook echt gebeurd.

Dit standbeeld staat in het centrum. Het is ongeveer 3 meter hoog en een halve meter breedt. Het is gemaakt uit brons en waterdamp. Het Wolkenkind standbeeld is gemaakt voor de geliefde Keizerin Yara Aboulkasem.

Het standbeeld van een chocoladereep door Eleonore

In het land Makarena is er een standbeeld. De uitvinder van dit standbeeld is Eleonore de Barsy .Het standbeeld is ongeveer2,5 meter hoog. Ze heeft dat gemaakt omdat in dit land de beste chocolade gemaakt wordt.

Ze dacht dat het standbeeld het mooiste was dat ze gemaakt had.

Dit standbeeld is uit magische chocolade gemaakt dat niet smelt.

De Makarenen vonden dat zo mooi dat ze dat standbeeld in het midden van het land hebben gezet.daarom is dit standbeeld het beste van alle standbeelden in Makarena.

Het Chocofeest.

Elke jaar organiseert de Koninklijke familie op 7 mei een belangrijk feest: Het Chocofeest. Op die dag is er een enorm zwembad vol gesmolten chocolade. Er is ook een groot buffet met alles waar je van droomt. In de speeltuin is er een enorme glijbaan gemaakt van chocolade. De straten zijn mooi versierd met slingers, vlaggetjes,… Op die dag mag niemand werken, alleen de chocoladefabriek. Alleen op die dag wordt er de Makarenadrank gedronken. Iedereen verkleedt zich zoals hij of zij wil, behalve de koninklijke familie die zich in chocoladepralines moet verkleden. s ’Morgens word je wakker met een mooie melodie en om middernacht mag niemand slapen omdat er vuurwerk is! Het is een leuk feest en iedereen vindt dit het beste feest van het jaar!

Limerick door Isaline en Anna-Maria

     Er was eens een indiaan 
     hij at een banaan 
     hij droeg een blauwe hoed
    die zat vol met bloed 
    dan zei hij "kom we gaan".
 

Mopje

     Het was kerstmis en het was de dag van het rapport
     dan zegt vader :waar is jouw rapport?
     Ik heb die aan mijn vriend gegeven om zijn vader bang te maken!
     Waarom gaf hij het aan zijn vriend ?
     Antwoord: hij had geen mooie punten.
 
    Waarom zwemmen haaien in zout water?
    Antwoord:omdat zij van peper moeten niezen.
 

Limerick door Yara en Eleonore

    In onze wolk 
    is er veel volk
    zo blij zijn de kinderen 
    met hun liederen
    en ze houden van milleke, melleke, mollek
 

Moppen 

    Wat is wit, is hoog in de water en is gemaakt van lucht
     antwoord: wolk
    Het is een mooie dag. Eleonore gaat naar school. In de klas vraagt de juf aan Eleonore:"Kan je me de tafel van twee zeggen?"   
    Eleonore          
    antwoord:" oke, 1x2=2, nanana nanana ...Ik ken het ritme, maar niet de cijfers.
 

Het standbeeld van snoep door Isaline

Het standbeeld ziet eruit als een snoepje maar veel groter.
Dit standbeeld is daar omdatiedereen er een mag nemen.
Het standbeeld heet Makarena.
Wie dit standbeeld gemaakt heeft heet isaline Janssens.
Dit standbeeld is van snoep gemaakt
het standbeeld is 2 meter hoog.
Het standbeeld staat in Makarena op het gemeenteplein.
 

Het standbeeld van een chocoladewolk door Anna-Maria

In het mooie land Makarena is er een prachtige standbeeldvan chocoade. Makarena is bekend als het land dat de beste chocolade ter wereld maakt. Het standbeeld heet " De Chocowolk ". Het heet zo omdat het eenenorme wolk in chocolade is en trouwens is het vier meter groot. Anne-Marie Gheeland heeft het standbeeld gemaakt. Zij moet elke maand een nieuw standbeeld maken omdat de mensen er elke dag wat van eten.
 

Kledij

In Makarena dragen de inwoners altijd makoletten. Dat is een jas aangebonden aan een short en een T-shirt. Voor de Cicidans is er de selro, dat is een broekpijp met een T-shirt. Het lijkt helemaal niet elastisch, maar wanner je danst is het elastisch. Als ze naar de strand gaan is het lozeduikers. Dat is een zwembroek aan duikers en de rest is zoals op aarde.  Op feesten dragen ze sierlijke kleren. En als ze naar een bezoek in het koningshuis gaan dragen de jongens chique pakjes en de meisjes een diajurk, dat is een jurk vol met edelstenen. Dit zijn de kleren die ik kan benoemen.
 

Inwoners

In Makarena zijn ze nooit bruin of bleek, ze zijn tussen de twee. Ze hebben altijd stijl haar en goed gekamt. De meeste mensen hebben groene, bruine of grijsblauwe ogen. Maar ze hebben heel verschillende karakters zoals de ene houdt meer van Makpool en de andere minder.De ouders zijn heel verschillend dan hun kinderen: als ze kaal zijn dan kopen ze pruik, als ze wenen gaan ze naar W.C. ...   De huisdieren kunnen een driekoppige hond zijn, een feniks ( je mag hem maar tot 6 maanden houden) en de kat.  
 
 
 

Groep 4: Sportland

De standbeeld  van atleten . Door Elizabeth

Beste kinderen van het vierde leerjaar vandaag zal ik jullie mijn standbeeld  presenteren. Mijn  standbeeld noemt . De beste atleten . De drie mensen die  op het podium zijn,Frederic,Elizabeth Noah. De maker van dit prachtig standbeeld is Het standbeeld is gemaakt van hout maar de bekers zijn van echt goud , zilver en brons.
Het standbeeld is twee meter lang . Het ligt bij het bos in Sportbeek .Als je het wil bekijken ga dan naar Sportland .Ik hoop dat Julie  mijn presentatie leuk vonden . Zijn er nog vragen?

Het standbeeld van de uitvinder van de sport

Hallo ik ga over dit standbeeld praten. De eerste uitvinder van sport woonde in Sportland voor het Sportland werd. Het noemt De Sport Maker want dat was de persoon die sport heeft uitgevonden. Leopold De Kepper heeft het gemaakt. Het is gemaakt van goud. En het is 2m hoog en 1m breed.

Het koningshuis

In Sportland is het  koningshuis  in de vorm van een fiets . Dat komt omdat het de nationale sport is  . Het koningshuis  heeft allerlei sportkamers .De tenniskamer , de atletiekkamer  en nog veel meer . Maar de beste kamer is de  fietskamer . Er zijn allerlei soorten fietsen zelfs de BMC fiets . Er is ook een ruimte in de fietskamer om te trainen .De  trappen in het  koningshuis zijn van goud. Het koningshuis kan zelfs rijden  als het land in brand staat kunnen ze naar Lolloland rijden .

Kleding in Sportland

De kleding in Sportland is heel sportief . Het moet wel want  ze doen elke dag sport . De kinderen in Sportland dragen  een short  met een t shirt en een pet . De vrouwen een t shirt met een hemd en s hort  en sportschoenen . De mannen een s hort en een t shirt . Zo is iedereen sportief.

Het standbeeld Quick-step BMC door Leopold
 De standbeelden Sportland zijn heel lelijk. Omdat de inwoners liever sporten.Wij hebben de beste fietsers ter wereld.Wij heben de naam  Quick -Step BMC genoemd omdat de fietsers van die twee ploegen de beste ploegen ter wereld.Quick-step en BMC zijn de beste ploegen van ons land . het zijn de beste ploegen van het land.

 

Eten en Drinken van Frederic

Wij hebben aquarius uitgevonden maar we drinken ook water.'s Morgens eten we gezonde koornfleeks of boterhamen,'s middags eten we meestal kroketjes met appelmoes,'s avons eten we soms spageti of krokmesjeu.Ons land heeft veel bergen en heuvels, maar ook plat genoeg voor huizen.We hebben ook grotten voor mijnen en we gebruiken de omgeving om te sporten of trainen.
 

Het standbeeld van een hockeyspeler door Noah

Nu ga ik een stanbeel voorstellen. Het standbeeld  ziet eruit als een hockyer.Er zijn in mijn land veel sporters.De naam van het standbeeld heet Piere.De uitvinder zijn leopold en noah . Het stnbeeld is gemaakt van steen en een beetje metaal. zo kan het niet omvallen door de wind.Het standbeeld is 25 meeter lang en 10 cn lang.HET standbeel is in Schaarsport  daar kan je het zien.

Gebouwen

In sport land zijn de hiuzen heel groot en heel mooi en je vindter enkele winkels en ook dokters .dus in sportland vind jij veel gebouwen        waar   je kan je relaxen. En jij kan veel terreinen vinden in sportland. Je kan er ook dansen..

Geld

In sportland  noemen wij het geld bel op de Bel dus het geld is er een fiets getekent want wij fietsen veel en de  uitvinder houdt van fietsen. en het geld is blauw.

 

Een feestdag in Sportland

Op de feest dag is er een toernooi van alle sporten voor kinderen en volwasenen en voor gepensioneerde mensen. Wie op de eerste plaats eindigt,krijgt een BMC fiets met accessoires en enkele kleren erbij . En voor de tweede plaats win je een springbal , voor de derde plaats ontvang je een springstep. De huizen zijn versierd.

 
Schooljaar 2016-2017
Het land: Patatta: Groep 1

Hallo allemaal en welkom in ons land! Vandaag gaan we een rondleiding geven van ons land; Patata.

 Hoofdstuk 1: Feestdag

In Patata is de nationale feestdag op 26 augustus.

Op de feestdag doen we veel activiteiten zoals: Patat-werpen, patat-heffen…

De straten zijn versierd met lichtgevende patatten.

Er hangen slingers met worst en patatten ballonnen.

Op de nationale feestdag mag je patatten op elkaar gooien (wat normaal niet mag) en je mag bijna alles doen.

De mensen eten dan veel “hotpatats”.(Hotpatats zijn eigenlijk hotdogs behalve dat er in plaats van brood patat is.)

Ze drinken hier ook graag patatten wijn.

Op de nationale feestdag moet iedereen een petat dragen,(een petat ,is een pet maar in patat!)

Een vest van patatten leder en een broek van worst.

Het feest begint om Middernacht dan gaan alle winkels open. Alle sporten beginnen om negen uur. Om elf uur kan je je eigen gerecht maken! Om één uur s’ middags kan je allerlei sporten proberen.

Om drie uur zijn alle casino’s open, vanaf vier uur kan je allerlei computer spelletjes en video games uitproberen, om vijf uur is er een goochelshow, om zes uur komt de disco trein, om zeven uur kan je uitvinders ontmoeten en hun uitvindingen. Om acht uur kan je spelletjes en robotten programmeren. Om negen uur kan je huisdieren kopen voor vijftig cent. En kan je ritjes maken op nijlpaarden, pinguïns en andere schattige dieren. Om tien uur is er een gids die veel dingen uitlegt over Patata en zijn geschiedenis. Om elf uur kan je je buik goed rond eten en om middernacht is er een groot vuurwerk. Jammer genoeg is het feest dan voorbij en moet je extra lang slapen.                                                                    

Hoofdstuk 2: geld

Hier, in Patata, betalen we met Fatat en Worsta. Hier is één euro in Fatat tweehonderd Fatat en één Fatat is tienduizend Worsta. Dus als je tweehonderd Fatat hebt, ben je rijk.

Hoofdstuk 3: Gebouwen

Hier wonen de meeste mensen in torens van worst. En er zijn hier ook veel oude maar ook veel moderne gebouwen. Aardappel-bakstenen maken we door een aardappel te laten uitdrogen. Cement is aardappelpuree. Je kan de kleur kiezen van je baksteen Bijvoorbeeld in het oranje en wit met grijze patat is het modernste en het duurste. Er is ook Patatisch en Worstisch (dat is de kleur van worst en patat. We hebben twee dorpen: Patategem en Patatebeek. Er is ook een hoofdstad: Patato.

Hoofdstuk 4: Eten en drinken

Een heel beroemd gerecht dat we hier eten is “Hotpatat” en “Gebraden patat”. De nationale gerecht heet hier “Alla Patata”. Als voorgerecht is er aardappel soep, daarna patatten met kleine patatten en de grote patat gevuld met patatten puree en  als dessert een patatten pudding. Dit recept kan je alleen in een 3 sterren restaurant en het kost 1000 Worsta. De volwassene drinken patattenten wijn. En de kinderen waa- pat dat is een frisdrank . de mensen eten hier graag “worstnut” . s ’morgens eten de mensen “stokpatat”.

en de kinderen drinken patanta of waa-paat dat is een frisdrank. De mensen eten hier graag “worst nut” het is een worst in de plaats van het deeg is, maar worst. De mensen eten ook vaak stokpatat dat is stokbrood behalve van patat.

 

Hoofdstuk 6: Landschap

We hebben hier een mooi bos met veel heuvels en dieren. Je vindt hier duizenden soorten dieren zoals: Nijlpaarden, pinguïns, patatpaarden, patatmuizen en zo zijn er nog miljoenen dieren. We hebben veel weides waar er koeien en schapen leven. Worstelaars en patatelaars; dat zijn soorten bomen die hier groeien. We hebben in Patata ook een heel groot veld on groenten te telen en een veld om rubberbomen te kweken.

Hoofdstuk 7: Koningshuis

Het koningshuis is erg groot en heeft meer dan tienduizend kamers en zeker twintig feestzalen. Er zijn vijftig hoge torens en kleine torens van harde worst. Ze hebben veel ramen en precies dertigduizend deuren het heeft zelfs een patatenmonorail om rond het paleis te reizen. Het paleis is bewaakt door patateweilers en patatameras (dat zijn cameras van patat.) We hebben geen koning of koningin. We hebben een  president. Dus we hebben geen koningshuis, maar een president woning. Onze president is een poes. Hij heet President Patat.

Hoofdstuk 8: Vervoer

We hebben hier moderne trams en metro’s. De wagons zijn aardappelen. Iedereen heeft een lange, chique limozine. Bijna iedereen is dus rijk. Een modern vliegtuig van worst en patat. De bussen zijn lange, dikke peren. Je kan ze natuurlijk niet opeten! Er vliegen overal zeppelins, vliegtuigen, drones.

Hoofdstuk 8: school

In ons land heb je vier jaar lagere school en twee jaar middelbare school.In de eerste schooljaar leer je alles over pataten in het tweede schooljaar leer je alles over worst en derde jaar alles over het menselijk lichaam de peer in het vierde leer je alles over Patata . In het eerste middelbaar leer je over de natuur en de laatste over dieren.

 

Het land: Animal Island: Groep 2

Animal island

 

Konings huis

 

Het koningshuis is in een boom: de mooiste ter wereld. Er is geen trap als je naar boven wil gaan dan moet je in de lianen klimmen. Er is een meer in het koningshuis, het water dat uit het meer komt is van de waterval achter de boom. Als je er in valt mag je kiezen of je nat wordt of niet .Er is een boot in het meer en als je valt van de waterval, mag je kiezen of je in het meer wil zwemmen of je in de boot landt. Voor je in het koningshuis wil moet je niet betalen. De koningsboom heeft veel verdiepingen waarin het midden de troon is kan je de sterren zien. Er is op de laatste verdieping is er ook een grote verrekijker daarmee kan je de sterren zien. Een grote kussen die boeien op de takken is daar kan je eten en slapen… 

De nationale feestdag

 

Er zijn twee nationale feestdaggen eentje op 16 april en eentje op 13 augustus. Op onze feestdagen worden alle straten afgesloten. De activiteiten zijn met de dieren spelen, circus spelen,  eieren afpakken van kippen zonder ze aan te raken, op een stier gaan zitten zonder er af te vallen. Je moet een parcour doen zo snel mogelijk met een schildpad. Voor diegene die versieren beter vinden mogen de markt versieren. Er is op de feestdag een paaskrokodil die ijsjes geeft. Er worden ook taarten gebakt in de vorm van dieren. De taarten zijn gemaakt van cacao en al ons fruit. Er worden de lievelings koekjes van de koning. Er wordt ook een grote tocht gemaakt. 

 

Sport

 

In ons land is de sport heel anders. Wij surfen op een dolfijn we rijden op een stier of op paarden. We lopen altijd s’morgens en we spelen met dieren. Een beroemde sport in onze land als het sneeuwt is: Krok-skiën. De mensen die daar werken legen de speelregels uit.

Eten en drinken

 

 Aperitief zijn wortels met 5 verschillende sausen of andere groenten. Er zijn mensen die geen groenten lusten en eten in de plaats sushi. Diegene die geen sushi lusten mogen een klein beetje vlees eten. Ons lievelingsgerecht is zalm, sla, tomaten( voor wie het lust),olijven en mozzarella.

Je hebt dar als dessert een salade fruit met gesmolten chocolade. De grote mensen drinken wijn en de kleintjes(die geen wijn drinken)appelsap                                

Landschap  

Animal island is een heel groot land. Er zijn heel veel rotsen, bergen, velden en bossen. Er is ook een groot Animal meer in het midden van ons land. Het water van het meer is al het water dat we gebruiken. Er zijn allerlei dieren te zien en er is een groot tulpenveld. En alle dieren zijn er welkom.

 

Geld

Wij betalen in ons land met Krok het teken is een muis met achteraan een krokodil. Als er mensen die van een andere land kommen dan hebben we geen wisselkantoor. Je kan gewoon als je in de markt bent of in de winkel het geld wisselen.                                                                              

 

Het land: Groep 3: Magicero

Hallo welkom in ons land .

Wij hebben een bos vol met dieren en planten.

Wij hebben twee dorpen .

 De ene dorp heet LEGO DORP en de andere zwijnsveld.

Onze hoofdstad heet MAGICO

We hebben een grote stad heel mooi,met heel veel inwoners.

We hebben een weide om koeien en schapen te kweken, dicht bij onze hooft stad.

Buiten bossen,een stad, dorpen en meer is er ook veel wonderplek .

Je mag overal waar niks staat wandelen en fietsen.

Je kunt er ook genieten van de dieren, magische wezens en de natuur !!!

In LEGO DORP kun je mais en suikerbiet te weg zien gaan.

Heerlijk hoor !!!!!!

 

 

SPORT

 

De inwoners van magicaro doen als sport fort bord,magiesport,schildpadrun en zo voort .

Ze zijn zeer  sportief,allesins de meeste inwoners.

Magiesport is een sport toernooi voor goede tovenaars.

Ze tover met ingewikkelde woorden de gekste dingen,brouwen stomende drankjes en vechten met waanzinnige wezes. Dit is een sport die alleen hier wordt gespeeld.

Dit is onze nationale sport!

Je speeld het zo: twee of meer teams beginnen als het fleutje gaat .

Ze vervloeken elkaar drinken dranken in de eerste ronde.

Natuurlijk zij er veel (vijftig) dokters in de buurt die met de eerste spreuk die zes  uitspreken (senito!) Verdwijnen de verwondingen direckt .

In ronde twee  krijgen ze vier opdrachten.

De jurie beslist hoeveel punten ze verdienen .

In de derde ronde moeten ze een gevaarlijk beest verslaan en zo als eerste een voorwerp (hangt er vanaf welk thema ) .

Wie hem het eerst aanraakt wint ! Deze sport is super leuk om te kijken en spelen. De WERELDKAMPIOEN

Is Dylan,hij slaagde erin een tuinkabouterkef

 

 

NATIONALE FEESTDAG

 

Onze Nationale feestdag is het Naafeest .

Het is hier op het feest heel luid door de muziek, want ’s ochtends komt er overal een stoet rond. Dan om 10 uur openen de burgemeesters met een geheime toverspreuk een portaal,zo kun je overal naartoe.                                                                                                                                     

 

Dan om 10 uur openen de burgemeesters met een geheime toverspreuk een portaal,zo kun je overal naartoe.                                                                                                                                      Om 12 uur begint de dieren wedstrijd,je kan 3 prijzen winnen:schattigste,engste,mooiste.

Deze vindt zich plaats in het bos.

Na de wetstrijd kan je wonderlijke wezens aaien, voederen en bewonderen.

Rond twee uur ’s middags kun je de grote open wedstrijd van magiesport waar je zelf aan mee mag doen in LEGO DORP. Er is ook een “lego bouw wedstrijd”om vier uur. Dan kun je om vijf uur aan een eetwedstrijd deelnemen of bekijken, maar dit geld ook voor een kook wedstrijd. Op het einde kun je alles zelf proeven op het grote (gratis) buffet. Van zeven tot tien uur is er een echte party gepland door de beste party planner in elk dorp en in de grote stad! Om elf tot twaalf uur is een grote griezeltocht. Op het einde staat vuurwerk klaar en een tribune en jij mag het vuurwerk aansteken. Zo eindigt het feest met veel vuurwerk…bij het vuurwerk bedenkt iedereen van Magicero een bijnaam, vandaar het Naamfeest!

 

 

                           Inwoners en Kleding

De inwoners hebben chique kleren en hebben ook zeker grappige kleren.

De inwoners hebben een of meerdere huisdieren,zelf de koning heeft een huisdier.

Als het zonnig is,dragen de inwoners een T-shirt,een schort en wandelschoenen.

De inwoners hebben mooie sportkleren .

De inwoners hebben computers .

De inwoners hebben een auto of een moto.

De inwoners hebben chique schoenen .

Sommige  inwoners hebben een pet .

Sommige inwoners hebben een masker                                                                                                     

 

 

 

                                         ETEN EN DRINKEN

 

In Magicero heb je veel lekker eten ,maar het echte typische is Dunky dranken huis getenniste frieten! Wat ! watter de wat! Denk je zeker, maar ja hoor! Dunky drank en getenniste frietjes, vers getenniste frietjes! Ze zijn heerlijk, voedzaam en leuk om te maken.

Hier vind je het recept ( top secret )

 

Nodig :

Aardappelen

Je ténnist de aardappelen .

Lekker he, met aardappelen uit Patatta is het nog lekkerder.

Een dunky drank ? Dat smaakt ook heerlijk !

 

                       Quely's

Quely is de naam van ons geld.

Hiermee betalen we heel de tijd.

Speelgoed, huizen, potten,pannen,standbeelden,… noem maar op. Je betaalt het met quely’s. Quely is het enige geld in ons land.(bv: er is geen cent)Het geld ziet eruit als een muntstuk op een paar details na: aan ene kant staat een mooie paarse ster, daarover staat het meest gebruikte symbool van Magicero een toverstok! Deze kant is afgewerkt met magische slierten en sterretjes. Aan de andere kant staat het symbool en de waarde van de quely’s. De gouden munt is afgewerkt met magische slierten. Een munt kan van een t.e.m. vijf quely’s  waard zijn. Je hebt dan ook nog biljetjes, die zijn groen en versierd met: een toverstok, magische slierten, de waarde en het quely symbool. De biljetjes zijn verkrijgbaar van tien t.e.m. duizend quely’s. De naam van de uitvinder van quely’s heet: quel, vandaar de naam quely!(het symbool is zijn handtekening)

                     

                    Koningshuis

 

Onze huidige koning is Harry Protter. Hij heeft het het wereld rekort stinkkenste,langste scheet gebroken. Daarom is zijn bijnaam :Harry Protter de protter.

Hij neemt vijf douches per dag omdat hij zo hard stinkt.

Het stinkt zo hard dat hij het kasteel niet moet laten bewaken,niemand durft binnen.

Hij vindt het zalig!!!!

Zijn moeder was fatsoenlijker zij was prachtig en ze rook naar bloemetjes.

Er was alleen een probleem,in plaats van een troon had zij een toilet.

Daar zat ze op als ze haar gasten ontving, prrrrrrrr lekker windje hé.

Haar vader was een heel gevoelige man genaamd Hans .

(hij zegt ten minste wel dat hij dat is)

Op een dag viel er een appel op zijn hoofd ,hij dacht dat nek was gebroken .

Toen hij aan kwam in het ziekenhuis zagen ze snel dat er niks gebroken was,toch bleef de koning maar wenen en wenen.

Zijn vader was Noah ook bekende als N.H.

Hij was heel cool en bracht het de sport voetbal .

Alle inwoners hadden veel plezier !

En de eerste koning was koning IKEA .
Hij geloofde zijn moto Idioten Kopen Echt Alles,I.K.E.A!

     Hij liet eerste van al zijn buurlanden een IKEA bouwen.