Ons plezantste land

Handen-Handjesland

Matthias
Sporten in Handen-Handjesland :
 
Sporten: in Handen-Handjesland doen we natuurlijk sport.Onze sport is vissen vangen.
Je huurt een bootje en een vishengel of een visnet en je gaat naar het Regen en Duimenmeer.
Ga op het bootje en neem het vishengel of visnet, en als ze Go! Zeggen dan moet je beginnen te vissen.
Je krijgt drie minuten de tijd, als ze stop zeggen dan moet je stoppen!Wie het meeste vissen heeft gevangen is gewonnen! 
Zo werkt het!
 
Matthias
Eten in Handen-Handjesland:
 
In Handen-Handjesland eten we vis, zalm en vishamburgers. Het nationale eten is de haring, maar de mensen eten het graag in een broodje met uien.He t brood maken we zelf. De vis halen we uit het meer. In Handen-Handjesland vindt je de lekkerste verse vis en de beste.
Maar de mensen eten ook heel graag caviaar. Als toetje eten de mensen heel graag fruittaart (de lekkerste taart).
De mensen drinken graag tomatensoep met balletjes. De mensen drinken geen frisdrank, maar drinken graag water of appelsap of sinaasappelsap. Handen-Handjesland is het gezondste land! 
 
Matthias
Kleding in Handen-handjesland:
 
De kleding die ze in Handen-handjesland dragen zijn eigenlijk warme kleren:zoals een T-shirt en een short,zonnebrillen en sandalen dragen ze ook. Soms als het koud wordt,dragen ze een trui ,jogging en warme schoenen. In de zomer kunnen ze ook een pet dragen.
Als ze zwemmen dragen ze waterschoentjes (voor het geval van wratten) een zwembril en een zwemgerif om in het water te gaan.
 
Tolga
Nationale feestdag in Handen-Handjesland:
 
De nationale feestdag is op 7 juni, en het heet het vikingfeest. Op het vikingfeest eten we vis(dat komt uit het Regenmeer en het Duimenmeer) omdat er 80% korting op vis. Die vis heet de haring.Daarna eten ze een hele grote fruittaart. Iedereen verkleed zich als een viking.Je kan niet weten wie je vader of moeder is. Er is een zwaarden wetstrijd en de winnaar krijgt een beloning.
De beloning veranderd elk jaar. Op het einde van de dag (als je je hebt ingeschreven), doen sommige mensen een toneelstuk.
Daarna gaat iedereen naar huis en is het slaapjestijd.
 
Tolga
Geld in Handen-Handjesland:
 
In Handen-Handjesland betalen we met muntstukken en biljetten. Maar in Handen-Handjesland bestaat ook 25 cent.
Handen-Handjesland is de goedkoopste land van de hele wereld! Er is heel vaak 50% korting.
Het kruidvat is de goedkoopste winkel, maar de jumbo en de nettorama zijn ook goedkope winkels.
Meestal gebruiken de mensen muntstukken in de plaats van biljetten. Er zijn ook biljetten van 1000 euro
 
Yassir
Landschap in Handen-Handjesland:
 
Handen-Handjesland bestaat uit 6 gebieden: Duimstad, Wijsstad, Middelburg, Reniastad, Promoburg en Palmenstad.
In Duimstad is er een hele grote meer: het Duimenmeer. Er is in  Reniastad ook nog een meer: Regenmeer .
In Handen-handehandjesland is er het mooiste bloemenveld. Het bloemenveld is  het grootste bloemenveld van de wereld
en is in de vorm van een  hand. In Middelburg is er een dorp: Middeldorp.
De andere gebieden zijn met een bos, meren, weides voor koeien, schapen en kippen, veld voor maÏs, voor suikerriet, voor groenten, voor cacaobonen, voor rubberbomen en een zandgroeve.
 
Yassir
Standbeeld van Handen-Handjesland:
 
Het eerste standbeeld van Handen-Handjesland heet de Handia-Manda! Handia-Manda was een van de sterkste magiërs van de Handen-Handjesland. Maar hij is gestorven op 1805. 
De krachten van Handia-Mandia zitten in zijn standbeeld. 
Het is onbreekbaar.
Het is niet het enige standbeeld van heel Handen-Handjesland. 
Ons tweede standbeeld is de Handi-Mandi.
De vrouw van Handie-Manda.
 Ze was even sterk als Handia-Mandia en stierf in 1955. Ze had een erge ziekte.
Het heet het handivirus.
 Nu bestaat die ziekte niet meer.
 
Yassir
Konining en Koningin van Handen-Handjesland:
 
Onze koning heet koning Willem I. En onze koningin heet koningin Hilde. De koning heeft een paarse band(sjerp), en burgerkleren.
De koningin draagt burgerkleren. De oudste zoon/dochter van de koning en de koningin worden de opvolger/opvolgster van de koning en de koningin. De koning en koningin houden van sporten. De koning doet graag voetbal. De koningin doet graag minigolf.
Op 1 mei is het koningsdag (verjaardag).
 Op 15 april is het koninginnendag(verjaardag). De koning en koningin hebben 3 kideren: Elizabeth, Michael en Karel.
 
Youssouf
Gebouwen in Handen-Handjesland:
 
In de stad zijn alle gebouwen rechthoekig.
 Er is een balkon waar je kan chillen.
Het is gemaakt van blokjes.
Elk huis heeft een verdieping.
 Als je iets bestelt komt het niet in een brievenbus.
Het komt snel in je hand en tevoorschijn.
 Er zijn politiekantoren,scholen.
 Elk  huis  heeft elk een raam en de deuren zijn gemaakt van glas.
Er is een viulenisbak naast elk huis.
De auto's zijn niet gemaakt van lego maar het zijn speelgoedauto's.
De markt opent op: maandag-vrijdag en zondag.
En er zijn geen borden, maar verkeersagenten.
 
Youssouf
Nieuwsbericht van Handen-Handjesland (gebeten)
 
Gisterenavond in Barselona ( Camp Nou ) heeft de voetballer Suarez gebeten, in de arm van Tomas Menier.
Suarez heeft in de arm gebeten en daarom mag hij twee maanden niet meer voetballen.
Tomas Menier heeft heel veel pijn, dus zit hij al in het ziekenhuis.
Suarez heeft meerdere keren gebeten in de arm.
Daarom noemen we hem bijtende Suarez.
 
Youssouf
Nieuwsbericht van Handen-Handjesland (paardhokey)
 
Gisteren wonnen Youssouf en Matthias de wetstrijd.
Ze kregen allebij een prachtig paard en ontvingen per maand 2 miljoen euro.
Het was een zeer moeilijke sport.
Ze wonnen dankzij hun coach Juf Karine!!!!
Hun paarden heten Yuyu en Matmat.
Het waren de mooiste de mooiste paarden van de wereld.
Er waren 8000 mensen die kwamen kijken.
En iedereen was fan van ons.
Ze werden wereldkampioenen.
En van Handen-Handjesland.

Wowaboland

Eten en drinken:Sille

In Wowabo  eten de mensen  altijd lekker eten : hamburgers, hotdogs, spaghetti  en een   vegetariër eten   vegetarisch.  Ze  worden nooit  dikker ! De mensen  drinken alle frisdranken  ter wereld  en  water. De flessen  zijn van glas gemaakt en metaal om te recycleren .  Het lievelingsdrinken  van Wowabolanders is  appelappelsiensap : dat is  appelsiensap  samen met  appelsap . En natuurlijk  is  hamburger ook het nationale gerecht  in Wowaboland . Maar ook omdat  hamburger de maand  is van de nationale feestdag.

Kleding:Leo

De mensen in Wowabo land dragen meestal deze kledij: In de winteren de herfst dragen de mensen meestal een jeans en een trui in donkere maar vrolijke kleuren om de mensen op te vrolijken. In de zomeren lente dragen de mensen een short uit jeans en een linnen bloesje. In lichte en vrolijke kleuren, want dan lijkt Wowabo vrolijker.

Nationale sport:Riccardo

De nationale sport van Wowabo is motor crossen. Het werkt zo: Iedereen die mee wilt doen gaat bij de start met hun eigen moto. De mensen moeten een eigen moto kopen. Wanneer iemand met een pistool in de lucht schiet, dan begint de race. Iedereen crost over het hele land. Als eerste opstakel  crossen ze over een kleine berg. Daarna doen ze een bocht en gaan ze over een brug. De brug is over Marschelowstad. Na de brug is er een scherpe bocht als je te snel gaat bij de brug, dan ga jen uit de piste. Na de scherpe bocht dan ga je onder water. Wanneer je uit het water dan doe je een paar  bochten. Dan ben je bij de finish. Je moet de piste 3 keer doen.

Money money money :Mona  

In Wowabo betalen we met “Wowa” geld. Dat zijn geldbriefjes. Hoe groter de briefjes hoe weer waarder ze hebben.Als je een briefje vindt van1 meter lang dan heb je 100000 wowa! Maar je verdient geen “Wowa” als je werkt , want elke week valt er op een dag “Wowa” uit de lucht. Dan moet je zoveel mogelijk geld verzamelen voor die week. Maar Wowabolanders werken toch want ze vinden het leuk .Het “Wowa” geld valt op een woensdag  om 15 uur s middags en het  eindigt om half vier  precies zo.  Zo kunnen  werkers  ook geld  rapen , want  op woensdag  moeten Wowabo landers  normaal  niet  werken.

Weerbericht:Mona

Hallo, dit is het nieuws van twintig uur. Gisteren is er in Marchmelostad een bran onstaan.Het was een heel onverwachte brand. Er zijn een honderdtal huizen in brand opgegaan.Gelukkig zijn er geen gewonden of doden. De brand heeft 1/3 van de stad verwoest. Omdat te heropbouwen zal het +/- 1 jaar duren. Vanaf nu moet iedereen een brandalarm in zijn huis hebben !

Nationale feestdag:Sille

De nationale feestdag valt op 8 hamburger (de vierde maand).Omdat 8 het geluksgetal is van Wowabo land .Iedereen in Wowabo vindt hamburgers lekker. s ‘morgens wordt iedereen wakker om 8uur.Als ontbijt eten ze een hamburger(als je vegetariër bent eet je een vegetarische hamburger).Daarna mag iedereen gratis naar het grootste pretpark van Wowabo. Na het pretpark gaan ze naar het natuurbos om een halfuurtje te wandelen en de dieren te aaien.In de late namiddag is er een wedstrijd boomhutten bouwen.s ‘Avonds is er een groot vuurwerk voor iedereen8

Gebouwen:

Sille

In ons land hebben we veel lekkernijen. .Een van de bekenste gebouwen is de chocolade fabriek. Daar vind je alle smaken die mogelijk zijn om te maken met chocolade .Je ruikt de heerlijke smaak al van honderde meters ver.  Het ijspaleis  is een reusachtig gebouw dat de vorm heeft van een roomijsje.

Leo

Neem  bijvoorbeeld deze smaken: bolognaisesaus ijs, groene thee ijs, mojito ijs en ze verkopen ook medicinale ijsjes. Dan heb je ook de Schijnwerkerij waar ze alles wat je maar wilt uit hout maakt: bv: speelgoed, fietsen en … Oh het droompaleis. Het speelgoedland: Daar maken ze fantastisch speelgoed en je kunt het gratis uitproberen. Nu de Markt! Waar het heel gezellig is. Je kunt daar babbelen met iemand. Ze verkopen er handige spullen zoals schoenen, brood, eten, schoolspullen, bloemen, … De huizen  zijn kleiner dan de mensen maar als je erin gaat dan word je kleiner. De huizen zijn grappig.De Koning en Koningin:Riccardo

De koning en koningin die nu over Wowabo heersen zijn koningin Jolien en koning Walander. Ze zijn heel milieuvriendelijk en lief. Zij maken vaak grapjes. Ze geven veel om de dieren en planten in Wowabo. Samen hebben ze een heel kleurrijk en groot paleis.En ze geven veel geld aan de armen.De oude koning van Wowabo was een vreseljke man!Die alleen geld wou.Hij trouwde zelfs met een vrouw aalleen om haar rijkdom.Later heeft hij haar gedood.Toen vertrokkoning Stoutslecht naar het buitenland.Niemand heeft hem ooit terug gezien.Gelukkig is hij vertrokken,de koningen van Wowabo zijn nu liever.

 

Landschap:Mona
Ons land ziet er uit als een wolk. Onder het water is er een dorp en naast het dorp is er een markt. Het water is een meer waar je altijd mag zwemmen, surfen en kajakken. Daar leven de mooiste en lekkerste vissen. Het water is daar altijd proper.  Waar het water is heet Wavlij. Naast Wavlij is er een bos. Waar het bos is heet Groebo. In het bos ligt er een dorp.I het bos leven veel dieren dat zijn struisvogels en honden.De mamoetboom is een lift naar marchmallo de mamoetboom is reusachtig.In de wolken is ook een stad.Van die stad kan je in het water springen zonder dat je pijn hebt.

 

Standbeeld:Leo

Op het pleintje in de wolken staat het standbeeld: "The protected  Claud", dat betekent:" De Beschermde Wolk." Het standbeeld beschermt Wowaboland, want vroeger in de prehistorie  heeft de Wowaboclochard een toverspreuk over het standbeeld uitgesproken ( hij heeft ook een standbeeld ). Het standbeeld van  de Beschermde Wolk is gemaakt uit steen. Het beeld werd gemaakt door Jean BenedikT Glagla, dat was de derde koning van Wowabo. Het standbeeld stelt een jongen en een meisje voor die met hun handen een kom maken. In hun handen  ligt een wolkje . Dat  stelt Wowaboland  voor. Standbeeld is  gemaakt om Wowabo  te beschermen. Het standbeeld is 1,80 m groot.

 

 Het standbeeld:Riccardo

Het standbeeld is een Clochard die onstervelijk is en heeft magische krachten.Hij heeft ook een toverspreuk gedaan dat heel Wowabo beschermd tegen vijanden en daarom kan je niet ziek of pijn hebben in Wowabo.Het standbeeld is gemaakt door Bheloul Jan Bani een vroegere koning.De naam van het standbeeld is “ De Wowabo clochard. Het standbeeld is gemaakt uit steen. Het stanbeeld is 2  meter hoog. Het standbeeld staat in de wolken= marchmelowstad.  Het standbeeld Staat in ons land omdat de clochard vroeger een spreuk dat je nooit pijn of ziek kan zijn.

 


 

 

 
 

Smullie Smullie

Landschap:

Lise

Hallo iedereen dit is Smullie Smullie. Wij gaan over het landschap vertellen. Er is een groot bos,daar leven prachtige dieren. Als je een wandeling maakt en honger hebt kun je bosbessen eten. Tijdens de wandeling kun je foto’s van de natuur maken.

 

Er is een weide met koeien en schapen. Je kunt zaterdag en zondag een ritje maken op de koeien. De wol van de schapen is heel nuttig om sjaalen ,mutsen ,… te maken. De melk en het vlees is heel erg lekker en vers. Het veld van maïs is in mooie rijen geordend. De maïs wordt verkocht op de markt. De bewoners van Smullie Smullie zijn er dol op,daarom wordt er veel maïs verkocht.

     Jana

Langs Smullie Smullie stroomt de rivier de Smullie. De Smullie komt terecht in een meer. Daar zwem je rond met vissen. Daar zijn er veel vissen,dus daar kun je makkelijk gaan vissen. Je kunt je in het meer wassen. Elke week wordt het water verzuiverd. In ons land is er een heel groot veld met bloemen. Elk jaar wordt er een tentoonstelling getoond over de kleurrijke bloemen ter wereld.

 

Er is een heel gezellig dorpje in Smullie Smullie. Er is in het in het dorp een kippenkwekerij. Daar worden gezonde kippen gekweekt. De eieren zijn vers en heerlijk. Er is een veld om cacaobonen te telen. We verkopen ze aan andere landen als ze het nodig hebben. Naast het cacaoveld is er een groentenveld. Daar telen we veschillende groenten,de lekkerste van Smullie Smullie. Wij hebben ook één zandgroeve,daar wordt er wit zand geschept dat gebruikt wordt om glas te maken.

 
 

Gebouwen: Clara

In Smullie Smullie zijn de gebouwen heel verschillend. Er zijn bv:zwarte,groene,doorschijnende,witte en bruine gebouwen. Ze zijn groot,klein,smal en dikke gebouwen. Er zijn ook kleine huisjes voor dieren.Het paleis is het belangrijkste gebouw van Smulie Smullie. Het paleis is erg groot ,50 meter hoog! In Smullie Smullie zijn er ook gebouwen van:4m,10m en7m hoog. Het lievelingsgebouw van Smullie Smullie is het ijspaleis.

 

Koning(in):Clara

Onze huidige koningen en koningin zijn koning Jonas en koningin Astrid. Ze zijn heel geliefd door hun volk. De koningin heeft het ijspaleis geopend, omdat het volk hele lekkere ijsjes maakte. Daarom wilden ze een ijspaleis. Koning Jonas houdt van dieren en de natuur. Hij heeft er zelf heel veel. Ze hebben samen drie kinderen ze heten: Alex,Lou en Kim ,twee meisjes en één jongen. De koningin heeft haar eigen keuken, want ze bakt heel graag. Ze kleden zich één dag ouderwets en de andere dag modern. De koning overlegt met de buurlanden voor belangrijke afspraken.  

 

Standbeelden: Lise

In ons land zijn er een standbeelden. Eén standbeeld is een mand met echt snoep in! Het standbeeld heet de “Snoepmand”. Het staat in ons land omdat de inwoners veel van snoep houden. Lise Van Soest is de maker van het standbeeld. Het standbeeld is gemaakt van kleurrijke klei. De lengte van het standbeeld is één

Standbeeld 2: Lise

Het standbeeld ziet eruit als een kiwi,met een gitaar. Dat standbeeld staat in ons land, omdat we in ons land veel eten,de naam is kiwi rock. Wie het standbeeld heeft gemaakt is Paola Derwinder.Haar lievelingseten was kiwi. Het standbeeld is uit klei en piepschuim gemaakt. Het is 2 m hoog. Het ligt midden in Smullie Smullie.

 

 

 

Nationale feestdag:Jana

Op 20 juli is onze nationale feestdag. In de middag wordt er een eetwetstrijd gehouden. Ze moeten om ter snels 10 borden spaghetti  opeten in 7 minuten. ’s Avonds zijn er speelkraampjes en een buffet. In de speelkraampjes zijn er veel verschilllende spelletjes. Om middernacht is er een gigantisch vuurwerk.

 

Geld:Jana

In Smullie Smullie betalen we met Smile (cent) en Swang (euro). Swang is van boomhout gemaakt en Smile ook maar in een rondje. Als je Smile pakt in je hand en dan bekijkt dan wordt je vrolijk,blij,…Het kan niet dat je er niet blij van wordt. Als je naar Swang kijkt dan denk je aan de natuur.

 

Kleding:Clara

Smullers en Smullies dragen vaak hippe kleren. Voor feesten dragen ze gewone kleren. Hun kleding is gemaakt van katoen,wol,draad,en jeans. Ze dragen bv. een t-shirt over hun t-shirt dragen ze een salopet. Ze dragen natuurlijk ook andere kleren. Een lange broek een trui meteen kap en sportschoenen. Omdat de mensen daar zich goed in voelen. Omdat ze soms ook cool willen doen.

 

Eten en drinken:Clara

De bewoners van smullie Smullie zijn dol op al het eten,maar de specialiteit is couscous en de spaghettiburger en ijs met een chocolade reep. De lievelingsdrank is van de smullers(lies)een eigen gemaakte cocktail en voor de winter en herfst chocolademelk met slagroom. De spaghettiburger eet je vaak s’avonds. Ze eten deze gerechten, omdat ze dat heerlijk vinden.

 

Eendria

Landschap : A

Eendria heeft een prachtige rivier, waar eendjes hun moeder volgen. De rivier heet de Broedrivier, omdat je daar wel honderden eenden ziet broeden.Er is ook een bos, dat is het Vliegbos. Daar vind je eierschalen, om de deuren te maken. Het dorp is een beetje klein, maar heel fijn.Daar vind je de lekkerste vis. Daarom ook 'Het lekkere visje'. Er is natuurlijk een weide voor, nee geen eenden maar wel voor koeien en schapen! We hebben dan lekkere melk en warme wollen jassen en truien voor in de winter. Er is een prachtig bloemenveld, maar de bijen steken nooit! Dus wees niet bang van hen. Er is een veld om groenten te telen. Hier komen lekkere groenten vandaan. We hebben een veld om cacaobonen te telen. We hebben heel,heel,heel en nog eens heel lekkere chocola . De  rubberbomen zijn heel belangerijk voor het speelgoed. De stad is geen grote stad. Maar daar houdt iedereen van.

 

De nationale sport in Eendria:L

In Eendria zijn de bewoners heel spotief. Ze sporten heel veel. Judo is een grote sport. Dat hebben de bewoners heel graag. Dit  zijn de regels van Judo: judo spelen we per twee. Je moet je andere partner op de rug laten vallen met technieken. Je moet op de mat klappen als je valt. Als de scheidrechter Wasari zegt dan mogen we verder doen  op de grond. Maar je mag niet duwen naar achteren. Als de scheidsrechter zegt:Adjimedan moeten we beginnen en als hij zegt:Mate dan moeten we stoppen en het is gedaan Dat waren de spel- regels. Wisten jullie dat Eendria wereldkampioen is in judo?

 

Nieuwsbericht:N

Giterenavond is Vina, de moeder van André onze koning, gestorven in een bus. Ze had kanker. Een groep criminelen wilden de buschauffeur doodsteken, maar het was te laat. Ze hebben hem een harde klap gegeven. Daardoor is de buschauffeur bewusteloos geslagen. De daders zijn niet gevonden. De begrafenis was best mooi. Nog een prettige dag verder. Wees op je hoede! Daag en tot de volgende keer bij het Vliegende Nieuws.

 

Nationale feestdag:L

Op 15 mei is de nationale feestdag van Eendria.Op 15 mei mag je alles wat je wilt doen in het paleis.Wie het best als een zwaan kan zwemmen. De tweede is wie het best een eend kan nadoen. Op het einde krijgt hij een pauwenveer. Op het einde van het feest is er vuurwerk, dat van pluimen is gemaakt. Het feest begint om 7 uur tot 3uur s' nachts. Voor het vuurwerk is er een lasergevecht. Op alle  nationale feestdagen komt Lionel, onze 1 ste minister altijd een toespraak geven ( Hij is minister van  orde, netheid en vrede )


 

Koningen:A


De koning en de koningin zijn trots op hungeliefde Eendria.Natuurlijk zijn ze trots op hun bewoners.De koning Andre de'Pato' dat is Spaans voor eend. Onze koningin Zwana 'Swon' dat is engels voor 'Zwaan'.De koning weegt precies 87 kg! Zwana houdt van sport, maar houdt er ook om naar de  eenden  te  kijken, terwijl ze thee drinkt.

Je ziet de spieren van Andree niet wanthij heel dik is . Hij houdt van sport, lief,slim en heel lief.De inwonerszeggen altijd 'dik maar lief ' .Ze hebben twee kinderen.De jonge heet Eitje en het miejse heet Kwiki.Ze zijn altijd blij, lief en grappig.Ze zorgen heel goed Eendria,hun kinderen en als er griep is dan zorgen ze voor medicijnen.Ze zorgen dat de bevolkinghet,heel,heel,heel,heel,heel,heel en nog eens heel goed hebben.


Kleding:N


In Eendria dragen de mensen meestal: een lange broeko of een korte, een t-shirt met lange of korte mouwen en soms een trui en een hemdje. De vrouwen dragen een rokje of een salopet.De baby 's dragen meestal een kleine pakje. Sommige mensen zetten een kleine doekje over hun hoofd en soms een hoed.


Geld:L


Vanaf 1705 bestondhet geld in Eendria. Het werd uit gevonden door Liollycia.Het geld is gemaakt van een special metaal. Het heeft de kleur van goud .Zo heet het' Bek' dat zijn muntstukken.De biljeten heten de' de bus'.Dat is veel waard. In Eendria zijn er geen arme mensen.Eendria is een rijk land.De bus is gemaakt van special papier in het zilver gekluert.


Standbeeld:N


  Er zijn twee standbeelden.Het eerste standbeeld is ijn zwanen die met hun nek een hartje vormen.Dat heeft de koningin gekozen.Het is gemaakt  omdat  Eendria veel liefde krijgt.Het tweede standbeeld zijn de koning en de koningin dat eenden op hun schouder. Dat heeft de koning gekozen voor zijn  vrouw.dat standbeelden hebben verschilende plaatsen.Het zwanenhart is op een fontein geplaatsop het plein de 'de liefde.Het tweede standbeeld heet het' koningkluke eendje'.Hij staat in het koninklijke tiun.


Eten en drinken:A


De liefelingseten in Eendria is (vojgens de bewoners): volovant met frietjes  maar zonder zouten en soms met frietjes .Eendria eet veel gezonde dingen .Soms eten ze ijsjes of snoepjes of andere ongezonde dingen.Maar dat is gewoon op feestdagen.Ze drinken vaak water en soms limonade met gronadine.Gin de keuken heeft dit uitgevonde.Dat bestaat al van 1706 .Net na de geld begon.Soms eten ze chips.Ze eten van alles.Maar volovant met frietjes hebben ze graag.


 

Gebouwen:A


Hier in Eendria zijn veel bijzondere gebouwen. Bijvoorbeeld in de stad Het Vrolijke Eitje daar zijn de gebouwen van glas en de deuren van eierschalen. Maar de bewoners hebben liever gordijnen van zachte pluimen. We hebben drie belangerijke fabrieken die in de stad horen. De eerste is de chocolade fabriek. De tweede de leukste onze speelgoed fabriek. De derde is eingelijk geen fabriek , maar een ijspaleis. 

 

 

 

Krokoland

 
   Kleding :M
   De kleding is daar bijna altijd stoer . Ze dragen shorts , jeans , petten ,leggings en ook disco kledij . nu proberen de uitvinders nieuwe kledij   
   uit te vinden . De mensen dragen bijna altijd stoere zonne brillen . Ze dragen aleen jurken op feest dagen . 
 
 
   Sportnieuws
 
   Hallo iedereen vandaag is het sportnieuws . De speler Harold is verloren 4-1 4-3 tegen Bob . Deze sportis begonnen om 11:00 t.e.m 13:00 en  
   was in de provincie Yuta gebeurt . De volgende sport die gaat gebeuren is in de provincie Enzo . Er gebeurt een karate gevecht om 14:00
   vandaag met Robert en Lui . Morgen is er een ander gevecht maar nu van BOX om 18:00 . Gisteren is een mens opgegeten door een haai in
   de provincie Maxim . 
 

 

Eten en drinken I

De Kroko inwoners eten soms gezond en soms niet gezond . Ze eten Spagetthi,rijst ,sushi en drinken WATER. Wat minder gezond is in Krokoland kaas,snoep,ships,ijsjes,vis.Het eten is ook vaak te zuur of te zoet . Dat is een van de belangerijkste eten in Krokoland .

 

De nationale sport :E

Onze nationale sportdag is de vliegende surf . Deze sport speelt zich boven het water anders kan het niet werken .Deze plank is uitgevonden in 2017. Vanaf nu zijn er geen enkel ongevallen geweest .

De winnaar is diegene die het snelst en langste boven water blijft. Maar sommige Kroko- inwoners vinden dat het te gevaarlijk is dus doen ze de normale surf.

 

Kleding M

De kleding is daar bijna altijd stoer . Ze dragen shorts, jeans, sportkledij, petten en ook disco kledij .Nu proberen de uitvinders nieuwe kledij uit te vinden . De Kroko vrouwen dragen alleen jurken op feestdagen . De inwoners zijn gelukkig met hun kledij.

 

De kameleonse brons I

De Kameleonse brons is het geld in Krokoland. De uitvinder heet Wiliam Black . Hij is geboren in 1645. Op zij 71 jaar is hij gestorven . Deze man is een van de belangerijkste man van Krokoland. Het Kameleonse brons bestaat gewoon in Krokoland . Het simbool is een kameleon op een tak . Dit symbool wordt overal gebruikt .

 

De nationale feestdag Y

In Krokoland zijn er vijftig dagen in een maand . Op 41 April is het ntionale feestdag . Het begint om 18:00 en eindigt om 2:00 Snachts . Het buffet begint om 19:00 . Er is vanalles op het buffet. Om middernacht begint het vuurwerk . Iedereen vindt dit mooi . Daarvoor trekken alle krokolanders hun mooiste kledij aan .

 

Hallo iedereen dit is het sportnieuws M

De tennisspeler Harold is verloren 4-1 4-3 tegen Bob . Deze matsh is begonen om 11:30 t.e.m 13:00 in de provincie Yuta . De volgende sport is in de provincie Enzo . Een gevecht van Karate en is Robert tegen Lui gewonnen . Morgen begint een gevecht van BOX om 18:00 . Gisteren is een mens door een haai opgegeten . Iedereen moesten uit het water . Dit was gebeurd in de provincie Maxim .

 

Standbeeld 1 I

Standbeeld een is een ongelofelijke standbeeld .Dit standbeeld is bekleed met bladgoud en is 1 meter lang en 4 meter breed . Dit standbeeld is het meest geapprecieerde . Als jullie winnen, krijgen jullie een zak vol met geld . Daarom heet het standbeeld "De Geld Spuwer ." Maar eerst moet je een ticket bij het koning bestellen .

 

Koningen van Krokoland M

In Krokoland zijn de koning en koningin altijd gelukkig maar de Kroko-iwoners ook . Om de troon van de koning te hebben moet je het meeste kameleonse brons krijgen . Elke jaar maakt de koning een verassing voor de inwoners. Op het einde van het jaar houdt de koning een feest voor alle inwoners . De koning zorgt dat er geen dronkaards zijn of clochards .

 

Standbeed 2 E

Het tweede standbeeld is om te laten zien dat er veel reptielen zijn in Krokoland . Het standbeeld is gemaakt van zilver. Op het standbeeld zijn er dino’s, krokodillen en schildpadden Het is het bekenste standbeeld in Krokoland . De lengte van dit standbeeld is 6 meter lang en 1,5 meter breed. De mensen houden van dit standbeeld, en ook de koning en de koningin. Daarop zijn er ook blinkende diamanten . Deze diamanten zijn onmogelijk te stelen . Alleen de koning kan de diamanten eruit halen en aan een dappere man of vrouw geven, die Krokoland heeft gered . Het standbeeld heeft geen gewone diamanten .

 

Krokoland  Y

Krokoland is een kleine land met allerlei soorten landschappen : zoals een meer, een rivier en een suikerveld . En zo zijn er veel meer plaatsen . Daar is ook een gigantisch strand. Dat is heel gezellig voor de inwoners! De inwoners vinden het leuk dat hun eiland de vorm heeft van een krokodil . Ons land is verdeeld in vier provincies , namelijk Enzo, Yuta, Ilian en Maxim . Dat zijn vrienden en inwoners van Krokoland. De koning probeert vele soorten dieren te kweken. Dat was Krokoland .

 

Gebouwen E

In Krokoland houden mensen van eten . Daarom is er een koekjesfabriek en een markt . Er is ook een bouwbedrijf. De huizen zijn gemaakt van ijzer. Alle bewoners zijn blij met hun gebouwen. Het gebouw van de koning en koningin is het grootste gebouw van Krokoland .